haglöfs

FOCUS OP FUNCTIONALITEIT

Haglöfs fabriceert producten voor alle takken van de bergsport zoals skiën, trekking en andere bewegingsintensieve sporten. Daarom staat een functioneel design op de eerste plaats bij Haglöfs. Onafhankelijk of het daarbij gaat om een schoen, een jas of een rugzak, elk deel en elke functie is legitiem en gericht op de eisen van het gebruiksdoel. Overbodig of verkeerd, elke detail wordt in het ontwikkelingsproces vanuit het perspectief van de gebruiker geëvalueerd om uitzonderlijke producten te creëren.

FUNCTIONELE MATERIALEN

Naast een optimale constructie is de keuze van de materialen doorslaggevend voor de performance van de producten. Haglöfs sluit hier geen compromissen. Alleen duurzame, functionele materialen van bewezen leveranciers zoals bijvoorbeeld Gore-Tex of Polartec worden gebruikt.

FUNCTIONELE KLEDING VAN HAGLÖFS

Een van de kerncompetenties van Haglöfs is de productie van hoogwaardige sportkleding. Door de focus op functionaliteit en het gebruik van hoogwaardige materialen staat deze kleding goed aangeschreven om hun onvoorwaardelijke geschiktheid voor outdoor- en bergsportactiviteiten. Het spectrum bestrijkt alle gebieden; van sportondergoed en truien tot aan fleece-, hardshell-, softshell- en skikleding.

Het design van de sportkleding van Haglöfs heeft ingetogen kleuren en modellen die zowel modern als tijdloos zijn.

COMFORTABEL OVER LANGEAFSTANDSWANDELPADEN MET SCHOENEN VAN HAGLÖFS

Ook op gebied van schoenen overtuigt Haglöfs met moderne constructieprocessen en technieken. De dames- en herenschoenen zijn ontworpen voor approach, wandelen en trekking en beschikken over hoogwaardige uitrustingskenmerken zoals bijvoorbeeld Vibram zolen of Gore-Tex membranen.

BEGELEIDERS VOOR ONDERWEG – RUGZAKKEN

Klimrugzakken, tourrugzakken, schoudertassen – het rugzakassortiment van de Zweedse fabrikanten is net zo omvangrijk als de toepassingsmogelijkheden. Wat bij de oprichting, zo’n bijna honderd jaar geleden, met simpele zakken begon, is uitgegroeid tot de hedendaagse verfijnde rugzakken.

Constructies zoals het Interact draagsysteem zorgen voor een optimaal comfort. Het mengsel van verschillende materialen zoals Dyneema of Ripstop-Nylon zorgt voor een maximale slijtvastheid bij een laag gewicht. De ideale begeleiders voor alle outdoorliefhebbers.

SPORTIEVE PASVORMEN VOOR DAMES

De anatomische eisen van mannen en vrouwen zijn, zoals iedereen weet, zeer verschillend. Een feit waarbij vooral bij outdoorkleding rekening mee moet worden gehouden. Haglöfs weet als geen andere fabrikant mooie, sportieve modellen voor dames te ontwerpen, die ook op het gebied van kleurkeuze steeds een stap voor zijn.

DUURZAAMHEID ALS BEDRIJFSFILOSOFIE BIJ HAGLÖFS

De bedrijfsfilosofie van Haglöfs draait om de positionering als toonaangevende fabrikant van technische outdoorkleding en duurzaamheid. Een feit dat tegenwoordig al duidelijk zichtbaar is. Zo zijn veel van de producten van Haglöfs bluesign-gecertificeerd. Dit betekent dat alle grondstoffen voor de fabricage van dit product optimaal zijn benut. Dons voor de producten van Haglöfs mag alleen als afvalproduct bij de vleesproductie worden gewonnen, een criterium dat streng wordt gecontroleerd door Haglöfs.

Daarbij komen talrijke aanvullende maatregelen langs de gehele productieketen. Dit is na te lezen in het duurzaamheidsverslag van Haglöfs zelf. Op grondstoffenvriendelijke wijze gefabriceerde kleding en duurzame producten – een onverslaanbare combinatie!